Носителят на титлата от миналата година Анди Мъри започна с чиста победа участието си на силния международен тенис турнир във Валенсия с общ награден фонд 1 357 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата британецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 2:0 сета над представителя на домакините Фелисиано Лопес, в отделните части 6/3, 7/6.

Мъри започна двубоя максимално концентриран, оползотвори единствената си възможност за брейк, а от своя страна бе безупречен в собствените си сервис геймове и дори не позволи на испанеца да стигне до възможност за пробив.

Във втората част обаче Лопес “показа зъби” и стигна до ранен пробив, а в последствие дори стигна до два сетбола, но световният номер 4 успя да се измъкне от критичната ситуация, докара нещата до тайбрек, а там след убедителното 7:1 затвори срещата.

Мачът продължи по-малко от 90 минути, което означаваше, че на младия шотландец дори му остана време за кратко възстановяване преди да се отправи към “Местая”, за да наблюдава любимия Рейнджърс срещу местния Валенсия в сблъсък от Шампионската лига.

Резултатите от деня:

I кръг:
Пабло Андухар 6 3 1
Дмитрий Турсунов 4 6 1  R
Х. И. Чела 6 3 6
Ф. Колшрайбер 2 6 2
Потито Стараче 4 6 6
Виктор Ханеску 6 4 2
Давид Ферер 6 6 6
Г. Гарсия-Лопес 7 3 3
Д. Химено-Травер 6 3 6
Николас Алмагро 4 6 3