Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров претърпя неприятна загуба на старта на кампанията си на международния тенис турнир от сериите “Чалънджър” в Екентал (Гер) с общ награден фонд 30 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата българинът, който бе поставен под номер 4 в основната схема, загуби от Иля Божоляц (Сърб) с 0:2 сета, в отделните части 4/6, 6/7.

От самото начало на срещата стана ясно, че Димитров ще има сериозни ядове днес, тъй като изпитваше сериозни затруднения с началния си удар и не бе никак чудно, че сърбинът стигна до ранен пробив, благодарения на който безпроблемно затвори първия сет.

В началото на втората част сякаш хасковлията намери ритъма си на игра и набързо поведе с 2/0, но отново изключително слабият му първи начален удар бе в основната Божоляц с лекота да изравни за 2/2.

Последва нов порив в играта на българина и той отново излезе с пробив напред, но две двойни грешки в седмия гейм позволиха на Божоляц отново да заличи изоставането си.

Така се стигна до кулминацията на двубоя в дванадесетия гейм, когато пред Димитров се откриха 5 възможности за спечелването на сета, но за съжаление той не се възползва от нито една, а в последвалия тайбрек не издържа на напрежението и след 4:7 на практика прекрати участието си в турнира.

С отпадането си още в първия кръг Григор Димитров няма да добави точки към актива си за световната ранглиста, а от наградния фонд ще вземе само 310 евро.

Резултатите от днес:

I кръг:
Денис Гремелмайер 6 6
Марсел Зимерман 1 3
Алекс Богданович 6 6
Симоне Ваньоци 3 0
Бастиян Книтен 7 6
Флавио Чипола 5 0
Лукаш Росол 6 6
Реда Ел Амрани 3 4