Местният любимец Роджър Федерер започна с очаквана победа участието си на международния тенис турнир в Базел с общ награден фонд 1 225 000 евро, след като в среща от първия кръг отстрани Александър Дългополов с 6/4, 5/2 и отказване на украинеца поради контузия.

Двубоят бе абсолютно рутинен за именития представител на домакините, който в тренировъчно темпо успя да вземе първата част, демонстрирайки изключително стабилна игра, особено в собствените си сервис геймове, а във втория сет без проблеми стигна до комфортното 5/2 преди Дългополов да контузи глезена си и да прекрати участието си.

Така в следващата фаза от надпреварата, Федерер, който като малък е бил едно от децата, подаващи топките на състезателите в турнира, ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Денис Истомин и Янко Типсаревич.

В същото време на силния международен тенис турнир във Валенсия Фернандо Вердско стартира кампанията си с резонна победа срещу квалификанта Майкъл Ръсел и по този начин запази шансовете си за попадане между осемте най-добри в Лондон в края на месеца.

Всички резултати от днес:

Базел
I кръг:
Робин Хаасе 6 6
Стафен Боли 4 3
Валенсия
I кръг:
Фернандо Вердаско 6 6
Майкъл Ръсел 4 1
Жил Симон 6 6
Серхи Стаховски 3 3
Санислас Вавринка 7 7
Андреас Сепи 6 5