През уикенда Борусия Мьонхенгладбах претърпя поредния си погром – 3:0 при гостуването на Кайзерслаутерн. Отборът е вече на последно място, губи връзка с местата над чертата.

Въпреки това ръководството на клуба продължава да залага на треньора Михаел Фронтцек. Потомственият кадър на Борусия ще седи на пейката в мача срещу Байерн в събота.

„Всичко остава, както си е. Докато виждам, че Фронтцек достига до отбора, такава тема за нас няма. Не треньорът прави грешките, а играчите – да вземат да се позамислят малко”, намери виновника вицепрезидентът на Гладбах Райнер Бонхоф.

Дни след като отстрани Байер Леверкузен за Купата на Германия, Борусия записа осми пореден мач без победа. Головата разлика на отбора е унищожителна – 14:30. А през календарната година Гладбах спечели досега едва 5 от 27 шампионатни мача.

В защита е ясно, че нещата се отчайващи – по три гола на мач. В нападение положението е сходно – купените прескъпи анонимни нападатели Бобадия (2009) и Де Камарго (2010) са пълни нули. А докато беше 0:0 в Кайзерслаутерн Мо Идрису изуми всички на стадиона като не уцели празната врата. Типично.

„Иска ми се да подготвя отбора спокойно за мача с Байерн. Но все пак не съм сложил розовите очила да мисля, че през март още ще съм треньор ако имаме 6 точки”, пише вече оставката самият Фронтцек.