Нови загуби претърпяха големите отбори от германския Север. След като през седмицата отпаднаха от турнира за Купата на Германия, сега Хамбургер и Вердер се провалиха и в първенството.

Хамбургер отстъпи с 2:3 при гостуването си в Кьолн. Отборът бе лишен от петима титуляри и това се отрази на играта.

Три гола за победата на домакините отбеляза Миливое Новакович. То откри в 11-ата минута след асистенция на Подолски, но скоро Петрич и Сон обърнаха мача. В 29-ата минута пак след пас на Подолски Новакович изравни 2:2.

Дълго време равенството се запази, а от средата на второто полувреме гостите определено търсеха хикса в срещата. И бяха наказани за пасивността си с нов гол на Новакович шест минути преди края.

Вердер, които изиграха силен мач в Мюнхен, но в крайна сметка отпаднаха от Байерн преди дни за Купата, днес бяха слаби и допуснаха домакинско фиаско 2:3 от Нюрнберг.

Всичко започна по план и в 5-ата минута Хуго Алмейда откри за Вердер, като вкара гол с глава след вдигане на Марин отдясно. Малко по-късно вратарят на Нюрнберг Шефер направи страхотни спасявания срещу Алмейда и Марин.

Въпреки натискът на Вердер, в последната минута на първото полувреме Гюндоган изравни. Още в 47-ата минута мачът бе съвсем обърнат, когато Екици прати отбитата от вратаря Милиц топка в мрежата – 1:2.

Нов гол на Гюндоган реши спора, а в добавеното време Клаудио Писаро направи загубата по-малка, а своя голов актив в Бундеслигата – по-голям. Той има вече 135 гола.