Неспокойствието съпътства Хамбургер почти постоянно. В първенството отборът върви горе-долу – шесто място, на точка от третото.

През седмицата обаче дойде разгрома от Айнтрахт за Купата на Германия. Треньорът Армин Фее пропусна срещата заради грип, но сега срещу Кьолн иска най-сетне реакция.

„Щом постоянно говорим за добър отбор, добри играчи, голям клуб то е врме е и да направим нещо. Дори и десет играчи да липсват. Ако искаме нещо този сезон, а всички все това повтарят, то трябва да бием в Кьолн”, коментира той на пресконференцията преди мача.

Това обаче ще бъде много трудно. В състава пак ще липсват повечето важни титуляри – вратарят Франк Рост, националът Марсел Янзен, Зе Роберто, Елия, Бенямин, Аого. И разбира се, топнападателят Рууд ван Нистелрой. Яролим пък е под въпрос.

В същото време президентът на клуба, влизащият постоянно в конфронтации Бернд Хофман, се нуждае отчаяно от успехи, за да мъде преизбран. Той смени седем треньори за седем години.

Отпадането от Купата му донесе загуба на 1 милион евро и нови жестоки критики, като например тази на легендата на Хамбургер Уве Зеелер.