Днес се изиграха последните три срещи от предварителната фаза на заключителния шампионат на женската тенис асоциация в Доха между осемте най-добре представили се тенисистки за сезона, като голямата новина дойде от рускинята Елена Дементиева, която изненадващо обяви, че прекратява състезателната си кариера.

29-годишната олимпийска шампионка, която има 16 титли в своята кариера загуби двубоя си срещу Франческа Скиавоне с 4/6, 2/6, но веднага след това попари своите почитатели с неочакваната новина за оттеглянето си от кортовете.

“Това е последният ми турнир”, бяха първите думи на Дементиева. “Искам да благодаря на целия ми екип, който толкова дълго време бе неотлъчно до мен.”

“Искам да благодаря и на останалите тенисистки, благодарение на които натрупах незаменим опит и незабравими емоции. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и най-вече на мама”.

В останалите два мача от програмата Вера Звонарьова победи Ким Клайстерс в директния сблъсък за първото място в “Бялата група”, а Виктория Азарьонка спечели “мача на честта” срещу Йелена Янкович.

Всички резултати от днес:

White group
Вера Звонарьова 6 7
Ким Клайстерс 4 5
Виктория Азарьонка 6 6
Йелена Янкович 4 1
Maroon group
Франческа Скиавоне 6 6
Елена Дементиева 4 2