Шалке е на позиция за бараж срещу изпадането. А през лятото участникът в Шампионската лига инвестира 30 милиона евро в нови звезди.

Подмяната на играчите доведе до срив. Според някои – това е необходимото за сработване с отбора време. Сега то приключи.

„Вече за играчите ми няма алиби срещу несигурност и привикване. Досега имах разбиране към отбора, тъй като някои имаха труден период. Но това свърши – вече всичко опира до настройката”, постанови треньорът Феликс Магат пред мача с Байер Леверкузен.

Шалке е 16-ти в класирането с шест точки. Досега отборът няма домакинска победа.

„Трябва да трупаме точки и по този начин да се измъкнем възможно най-бързо от дъното. Равенството не ни върши никаква работа”, постави задачи Магат.

Той даде почивка на Раул в мача за Купата на Германия, но срещу Байер отново ще разчита на него и на Хунтелаар. Те трябва да прекъснат негативната серия срещу Леверкузен.

Вече близо пет години Шалке не може да бие Байер на своя стадион. Последната победа бе в началото на 2006 година, когато двата тима изиграха исторически мач, завършил 7:4. Оттогава Леверкузен има две победи и два равни в Гелзенкирхен.