Финалистката от Откритото първенство на Франция по тенис Саманта Стоусър записа втора поредна победа на супер престижния турнир между осемте най-добри тенисистки в Доха.

След като вчера австралийката срази Франческа Скиавоне, днес тя си бетонира първото място в групата, нанасяйки поражение не на кого да е, а на лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки с 6/4, 6/3 за по-малко от час и половина игра.

Двубоят започна изключително равностойно, като до самия край на първата част двете тенисистки съумяваха да удържат подаванията си, но в десетия гейм датчанката се поддаде на напрежението и буквално подари сервис гейма си, а с това и сета.

С великолепна игра от основната линия и отличен първи начален удар Саманта Стоусър си осигури комфортна преднина от 4/1 в началото на втория сет и в последствие безпроблемно удържа аванса си, с което на практика си гарантира и мястото във финалната четворка.

Така утре в директен сблъсък за второто място в групата една срещу друга ще застанат Каролине Возняцки и Франческа Скиавоне, като победителката от двубоя на полуфиналите ще трябва да се изправи срещу спечелилата надпреварата в т.нар. “Бяла група”.

Всички резултати от днес:

Maroon group
Саманта Стоусър 6 6
Каролине Возняцки 4 3
White group
Вера Звонарьова 7 6
Виктория Азарьонка 6 4
Ким Клайстерс 6 6
Йелена Янкович 2 3