Тежко поражение записа Хамбургер. При гостуването във Франкфурт отборът получи цели пет гола от Айнтрахт и след 5:2 отпадна от турнира за Купата на Германия още във втория кръг.

Треньорът на Хамбургер Армин Фее не стана пряк свидетел на поражението, тъй като е болен от грип и не водеше мача от пейката. Освен това тимът бе лишен от услугите на най-добрите си футболисти – вратаря Франк Рост и нападателя Рууд ван Нистелрой. Х

амбургер имаше само една загуба във Франкфурт през последните десет години, но пък в двата досегашни двубоя за Купата Айнтрахт излизаше победител - през 1974 година дори във финала.

Айнтрахт натисна отначало, но бе принуден и на смяна в 10-ата минута – Кайо влезе на мястото на контузения Майер. Но само три минути след включването си в игра бразилецът вкара гол с хубав удар с левия крак от дъгата на полето.

Головете валяха един след друг. Първо в 21-ата минута Гекас с глава оползотвори вдигане на Алтънтоп, но след две минути Петрич върна един гол. След това хърватинът можеше да изравни, но не удари добре топката и я прати в гредата.

Хамбургер продължи да натиска и две минути преди почивката Питройпа отново уцели гредата. Вместо изравняване, до почивката дойде нов гол за Айнтрахт, когато от съмнително положение за засада Гекас вкара втория си гол – 3:1.

Пред втората част срещата загуби от атрактивността, направила от първото полувреме спектакъл. Домакините играеха прибрано, с повече разигравания и дебнеха. Тогава на сцената отново излезе Младен Петрич.

В 65-ата минута той вкара нов гол, но това не доведе до намаляване на резултата, тъй като попадението беше в собствената врата. След центриране от пряк свободен удар, в опит да изчисти хърватинът с глава красиво прехвърли вратаря си – 4:1.

Докрая Хамбургер опита нов натиск, който бе обречен на неуспех дори и след като Петрич направи хеттрик, разписвайки се този път в правилната врата. После младият южнокорейски футболист Сон пропусна идеална възможност за трети гол, а в края на срещата от дузпа Халил Алтънтоп оформи крайното 5:2.