7-кратният световен шампион Валентино Роси заяви, че е готов да даде всичко от себе си, за да триумфира в последните два старта от шампионата в Мото ГП и по този начин да ознаменува по шампионски раздялата си с настоящия тим – “Фиат Ямаха”.

След злополучната си контузия на “Мизано” италианецът загуби шансовете си да се бори за титлата, но последните му няколко изяви отново напомнят за невероятните му качества, включително и великолепната му победа в Малайзия.

“Последните няколко седмици са отлични за нас – три подиума, победа в Малайзия и най-важното – отлично подготвена машина и много по-здравословно състояние”, коментира “Доктора”.

“Всичко това ми дава основание да се надявам, че сме в състояние да бъдем отново на върха и ще се опитаме да спечелим последните две състезания, още повече, че в Европа винаги сме се чувствали силни.”

“Ещорил” не бе най-доброто място миналата година за нас, затова сега сме двойно амбицирани да докажем, че случилото се през 2009-та година е било плод на нещастно стечение на обстоятелствата”.

Временно класиране 2 кръга преди края:

 

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 333
2. Дани Педроса Хонда 228
3. Кейси Стонър Дукати 205
4. Валентино Роси Ямаха 197
5. Андреа Довициозо Хонда 179
6. Бен Спийс Ямаха 163
7. Ники Хейдън Дукати 152
8. Марко Симончели Хонда 102
9. Ранди Де Пюне Хонда 100
10. Марко Меландри Хонда 93