Информацията на английски вестници, че Марк ван Бомел може да премине в Тотнъм раздвижи духовете в Байерн. Договорът на холандския капитан на отбора изтича през идното лято и не се знае дали ще бъде подновен.

„Положението с него е съвсем просто. Ако играе добре ще му предложим нов договор, ако не – става трудно”, обяви президентът на клуба Ули Хьонес пред вестник Мюнхнер Меркур.

В момента ван Бомел е контузен, но в Мюнхен са му отчасти сърдити, тъй като е поел риска да играе не напълно готов за Холандия, в резултат на което отпадна от игра за клуба.

В същото време Хьонес отрече възможността през зимата Байерн да навакса пасивността си на трансферния пазар миналото лято.

„Сигурно е, че през зимата Байерн няма да предприема големи инвестиции и няма да прави големи трансфери. Кадрово сме по-добре от миналата година”.

Настоящите проблеми на Байерн той вижда в липсата на две ключови фигури, около които се градеше отбора.

„Целият проблем е, че ни липсват Робен и Рибери. Ако н големия ни отбор от 70-те години бяха извадили Бекенбауер и Герд Мюлер, то и тогава някои неща щяха да се развият по друг начин”, завърши Ули Хьонес.