След като не можа да направи нищо срещу поредния погром на Борусия М, белгийският национален вратар Логан Баи бе пуснат в отпуска от треньора. При 1:4 срещу Вердер той инкасира голове от номер 24 до 27…

При това само за девет мача. Рекорд. За една част от тях вината си е на вратаря. В събота феновете на Гладбах не спряха да го освиркват и псуват, намирайки в него виновника за провала на отбора, довел до предпоследно място.

„Пуснах го за една седмица да си иде да си опресни главата. Толкова много голове се отразяват на вратаря, дори и да не е виновен за всичко. Освен това той е и млад и досега не е изпадал в такава ситуация”, коментира решението си Михаел Фронтцек.

Треньорът обаче също не е бил в такава ситуация. Той получи предсрочно продължаване на договора, но не се справя с отбора. Борусия затъва, призракът на изпадането изплува.

След мача с Вердер Фронтцек отиде да говори дълго с феновете. Тъй като е дългогодишен играч на клуба и е роден в града, в Мьонхенгладбах го приемат за свой и все още не му искат оставката.

В сряда отборът гостува за Купата на Германия на Байер Леверкузен. Именно срещу тях Гладбах записа единствената си победа в първенството досега – 6:2 като гост. Отпадането обаче ще запази традицията от последните години турнирът да завършва за борусия във втория кръг.