Представителката на домакините Мария Кириленко срещу поставената под номер 2 в основната схема Виктория Азарьонка е тазгодишният финал на престижния тенис турнир за Купата на Кремъл в Москва с общ награден фонд 1 000 000 долара.

Красивата рускиня достигна до тази фаза от надпреварата отстранявайки последователно Александра Дюлгеру, Катерина Бондаренко, Зарина Диас и днес на полуфиналите Вера Душевина с категоричното 6/1, 6/1.

Представителката на Беларус стартира кампанията си с трудна победа срещу Андреа Петкович, но след това на четвъртфиналите нямаше проблеми срещу Алиса Клейбанова и днес на полуфинала срещу Мария Мартинес Санчес – 6/3, 6/3.

До момента Кириленко и Азарьонка имат изиграни три официални сблъсъка една срещу друга, като балансът е 2:1 победи в полза на рускинята, а интересен факт е, че и трите срещи са се играли на твърда настилка.

Междувременно при мъжете стана ясен единият финалист и това е Виктор Троицки, който по-рано през деня се наложи с 2:0 сета над Пабло Куевас, а в момента играят Маркос Багдатис и Денис Истомин.

Всички резултати от днес:

полуфинали
/жени/:
Виктория Азарьонка 6 6
М. Мартинес Санчес 3 3
Мария Кириленко 6 6
Вера Душевина 1 1
полуфинали
/мъже/:
Виктор Троицки 6 6
Пабло Куевас 3 3