Днес е класическото дерби между големите отбори на германския Север и Юг – Хамбургер – Байерн. Според треньора на гостите Луис ван Гаал неговия отбор едва ли ще спечели.

„Победата ни няма да е логичния резултат. Може и да загубим там. Но пък ако спечелим, ще се завърнем в борбата. За нас сега е важно само да трупаме точки, а не дали играем красиво”, сподели той на пресконференцията преди двубоя.

В момента Байерн е на 10-то място с 11 точки, докато Хамбургер е пети с три повече. Байерн трябва да бие, ако иска да гони връзката с първите места до зимата.

Затова президентът Ули Хьонес поставя искането.

„Не трябва да губим, по възможност трябва да спечелим. Мачът е изключително важен и ако паднем ще стане още по-трудно накрая да сме шампиони”.

Байерн отново ще е лишен от услугите на важни играчи. Клозе, Рибери, ван Бомел и Робен пропускат дербито със сигурност. Треньорът не знае дали ще може да разчита на ван Буйтен и Олич, като по-вероятно ще започне без тях.

Въпреки че в досегашните 90 мача Байерн има 55 победи, през последните три години в Хамбург отборът взе само една точка, а последните две гостувания завършиха с поражение.