Преминалата през ситото на квалификациите Зарина Диас от Казахстан поднесе голямата изненада днес на международния тенис турнир за Купата на Кремъл в Москва с общ награден фонд 1 000 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата 268-та в световната ранглиста отстрани след категоричен успех с 2:0 сета водачката в схемата Йелена Янкович, в отделните части 6/1, 6/2 само за 59 минути игра.

Представителката на бившата съветска република започна срещата без никакво притеснение от именитата си съперничка и още от самото начало показа, че ще преследва победата, като демонстрира изключително агресивен стил.

Диас взимаше топките веднага след отскока, налагаше собственото си темпо в разиграванията, а мощните й удари от основната линия често оставяха Янкович без никакъв отговор.

С оглед на случващото се на корта не бе голяма изненада, че само след 20-ина минути игра тенисистката от Казахстан вече водеше с 5/0 - аванс, оказал се повече от достатъчен за успеха в първата част.

В началото на втория сет Янкович получи лек кръвоизлив от носа, но след кратък таймаут нещата се нормализираха и тя успя да спечели подаването си на 0. Последваха нови силни минути за Диас, която след 6/2 сложи точка на спора и си осигури място в финалната осмица от надпреварата.

Останалите резултати до момента:

II кръг
/жени/:
Зарина Диас 6 6
Йелена Янкович 1 2
Мария Кириленко 6 6
К. Бондаренко 0 0
Вера Душевина 6 6
Елена Веснина 4 2
II кръг
/мъже/:
Орацио Себайос 7 7
Виктор Кривой 5 6