Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров продължава с отличните си изяви на силния международен тенис турнир на твърди кортове от сериите “Чалънджър” в Орлеан (Фр) с общ награден фонд 106 500 евро.

След като преди два дни Димитров срази поставения под номер 3 в основната схема Лукаш Лацко, преди броени минути той сломи съпротивата и на заемащия 122-ра позиция в световната ранглиста Мартин Фишер (Авс) с 6/4, 7/6.

Българинът започна отлично двубоя и спечели още първия сервис гейм на своя опонент, а малко след това пропусна три поредни възможности и за втори брейк. Радващото в първата част бе, че началният удар на нашия тенисист функционираше на ниво и той не позволи на Фишер дори да стигне до възможност за връщане на пробива.

Във втората част австриецът заигра много по-агресивно и на моменти дори имаше инициативата в разиграванията, но Григор спокойно удържаше подаванията си и успя да докара нещата до тайбрек.

Там той нанесе своя решителен удар,повеждайки с 4:0 и в последствие безпроблемно затвори двубоя след 7:3, което му осигури място и във финалната осмица на турнира.

С днешния си успех Григор Димитров си гарантира нови 25 точки за световната ранглиста и 3 100 евро от наградния фонд.

Резултатите до момента:

I кръг:
Давид Гуез 7 6
Франк Данчевич 5 1
Никола Маю 7 7
Карол Бек 5 6
II кръг:
Григор Димитров 6 7
Мартин Фишер 4 6