Най-добрата ни тенисистка Цветана Пироноква стартира с труден успех тазгодишната си кампания на международния тенис турнир за Купата на Кремъл в Москва с общ награден фонд 1 000 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата пловдивчанката, която през 2009 година достигна до финалната осмица в руската столица, успя да отстрани с 2:1 сета преминалата през ситото на квалификациите Ксения Первак (Рус), в отделните части 6/1, 3/6, 6/2.

Цвети започна изключително нервно двубоя като в началните минути първият й сервис изобщо не функционираше (13 %), но въпреки това успя да удържи подаването си, а при 1/1 записа серия от 5 последователно спечелени гейма, с която сложи точка на спора в първия сет.

Във втората част рускинята най-накрая успя да реализира една от многобройните си възможности за пробив и поведе с 5/3, а след това не допусна грешка при подаването си и изравни резултата.

В заключителната трета част Цвети определено бе по-свежата тенисистка и това й позволи да притисне своята опонентка, като успя да стигне до два безответни пробива и да затвори мача след два часа и 16 минути игра.

В следващия кръг противничка на първата ни ракета ще бъде словачката Доминика Цибулкова, отстранила вчера Анастасия Павлюченкова.

Резултатите до момента:

I кръг
/жени/:
Алиса Клейбанова 6 6 7
Луси Шафарджова 2 7 6
Зарина Дияс 6 6 7
Хисела Дулко 3 7 6
I кръг
/мъже/:
Денис Истомин 6 6 6
Иля Марченко 7 2 2