Бившата топ 10 тенисистка Анна Чекветадзе започна с убедителна победа участието си на престижния международен тенис турнир за Купата на Кремъл в Москва с общ награден фонд 1 000 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата представителката на домакините отстрани с 2:0 сета поставената под номер 3 в основната схема На Ли (Кит), в отделните части 6/4, 6/2 и в следващата фаза ще срещне украинката Мария Коритцева.

Двубоят започна равностойно, като в първия сет бяха реализирани общо 5 пробива, но в ключовите моменти рускинята бе по-концентрирана и успя да поведе в резултата.

Във втората част Чекветадзе заигра с още по-голямо самочувствие, стабилизира играта си, особено в собствените сервис геймове и след два безответни брейка затвори мача само за час и 17 минути игра.

В същото време Елена Веснина успя да изхвърли от състезанието италианката Флавия Пенета, като решителен за успеха на рускинята бе третият сет, в който тя стигна до ранен пробив и удържа преднината си за крайното 6/4, 2/6, 6/2.

Резултатите до момента:

I кръг
/мъже/:
Ал.Дългополов 6 6
Иля Беляев 2 4
Михаил Кукушкин 6 6
Жерами Шарди 2 4
I кръг
/жени/:
Вера Душевина 7 6
Екатерина Макарова 5 0
Сара Ерани 6 6
Олга Савчук 3 4