Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна по възможно най-добрия начин участието си на международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Орлеан (Фр) с общ награден фонд 106 500 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, Димитров срази с 2:0 сета поставения под номер 3 в основната схема Лукаш Лацко (Слвк), в отделните части 7/5, 6/3.

Младият хасковлия стартира двубоя пределно мобилизиран и още от първите няколко разигравания стана видно, че е по-агресивния тенисист, който търси завършващите удари и се стреми да държи инициативата.

След една дузина пропуснати възможности за пробив още в първите два гейма, малко изненадващо с оглед на показаното Димитров загуби подаването си в седмия гейм, но не загуби присъствие на духа и моментално изравни за 4/4.

Последваха минути, в които подаващите удържаха подаванията си, за да се стигне до 11-ия гейм, в който българинът отново стигна до брейк и в последствие с лекота сервира за първата част.

Втория сет започна с равностойни разигравания от дъното на корта, но продължи да прави впечатление, размазващите ретури на Димитров, особено на втория начален удар на словака.

“Черешката на тортата” бе в началото на осмия гейм, когато след блестящо и спиращо дъха разиграване Гришо изправи на крака публиката в залата и в последствие стигна до пробив (за 5/3), оказал се достатъчен за крайната победа.

Така Григор Димитров вече си осигури 10 точки за световната ранглиста и 1830 евро от наградния фонд, а в следващата фаза от турнира ще се изправи срещу австриеца Мартин Фишер.

Всички резултати до момента:

I кръг:
Григор Димитров 7 6
Лукаш Лацко 5 3
Мартин Фишер 7 6
Винсен Мело 6 4
Ила Божоляц 6 6
Симоне Болели 2 2