Световният номер 4 Анди Мъри постигна четвърта поредна двусетова победа в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В първа среща от полуфиналната фаза на надпреварата британецът срази с 6/4, 6/1 приятната изненада до момента Хуан Монако и така за седми път в своята кариера достигна до финал на Мастърс турнир.

Двубоят започна по най-добрия начин за младия шотландец, който реализира ранен пробив и набързо си осигури комфортна преднина от 4/1, но в деветия гейм, когато сервираше за сета допусна моментна загуба на концентрация и позволи на аржентинеца да върне пробива.

Светкавично обаче Мъри нанесе нужните корекции в играта си и още в следващия гейм за втори път проби подаването на своя съперник, с което затвори първата част и си осигури допълнителна доза самочувствие и увереност.

Във втория сет световният номер 4 доминираше изцяло, стигна до два безответни брейка, като дори не позволи на Монако да стигне до възможност за връщане на някои от пробивите и напълно заслужено стигна до крайната победа след час и 26 минути игра.

Така в спора за ценния трофей Анди Мъри очаква победителя от супер сблъсъка между Роджър Федерер и Новак Джокович, които играят по-късно днес.

Статистика от мача:

  Мъри         Монако
     
   49    1-ви сервис %         63
    2       Асове          2
    3   Двойни грешки          0
   4/7 Възможности   за       пробив        1/3