Предпоследният за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай е към своя край, като днес ще станат ясни двамата тенисисти, които ще си оспорват ценното отличие.

До предпоследната фаза от надпреварата достигнаха трима от топ 4 в световната ранглиста, като единствената “изненада” в това шампионско каре е аржентинецът Хуан Монако.

41-ия в световната ранглиста южноамериканец играе може би турнира на живота си, като до момента бе известен повече като специалист на землена настилка, но особено вчера, в сблъсъка си с Юрген Мелцер, показа, че и на по-бързите настилки има своите козове.

Дали приказката за аржентинеца ще продължи ще разберем след сблъсъка му с британеца Анди Мъри, като от изиграните мачове помежду им до момента може да заключим, че ни очаква интригуваща битка.

Балансът между двамата е 1:1 победи, като изключително интересен факт е, че това ще бъде трети официален двубой между тях и той отново ще е на турнир от Мастърс сериите.

През 2009-та Мъри печели трисетова победа в Маями, а два месеца по-късно Монако излиза победител в мача им на “Форо Италико” в Рим.

Естествено обаче погледите на всички приятели на тениса са насочени към втория полуфинал, който ще противопостави Роджър Федерер на Новак Джокович.

Спомените от епичния сблъсък преди малко повече от месец на Флашинг Медоус още не са изстинали, а ето че съдбата ни дава нов шанс да се насладим на съперничеството между тези двама великолепни тенисисти.

Ноле успя да спре Федерер по пътя му към титлата от US Open, но от показаното до момента от швейцареца в Шанхай е повече от видно, че е готов за реванш.

Каквото и да се случи обаче едно е сигурно – зрелището е гарантирано и не бива да се пропуска.

Програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт
   
не преди Анди Мъри
11.30 ч. Хуан Монако
   
не преди Роджър Федерер
15.00 ч. Новак Джокович