Бившата номер 1 в световния тенис Ана Иванович е на път да прекъсне двугодишната суша без спечелена титла, след като днес постигна поредната си победа на международния тенис турнир на твърда настилка в Линц (Авс) с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза, играна късно тази вечер, красивата сръбкиня срази с 2:0 сета германката Юлия Гьоргес, в отделните части 7/6, 6/2 и в спор за попадане във финалния двубой ще се изправи срещу италианката Роберта Винчи.

В първата част Иванович и Гьоргес си размениха по един пробив и докараха нещата до тайбрек, в който представителката на западната ни съседка показа по-здрави нерви и след 8:6 записа сета в своя актив.

Това пречупи съпротивителните сили на германката и във втората част Иванович бе пълновластна господарка на корта, стигна до два безответни брейка и затвори мача след час и 25 минути игра.

В другия полуфинал една срещу друга ще застанат Андреа Петкович и Пати Шнидер, отстранили съответно Елени Даниилиду и Даниела Хантухова.

Всички резултати от днес:


четвъртфинали:
Андреа Петкович 6 6
Елени Даниилиду 3 2
Ана Иванович 7 6
Юлия Гьоргес 6 2
Пати Шнидер 6 6
Даниела Хантухова 4 4
Роберта Винчи 5 6 6
Сара Ерани 7 3 4