40-годишната Кимико Дате Крум продължава победния си марш пред родна публика, след като днес записа изключително важна и ценна победа на международния тенис турнир на твърда настилка в Осака с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата японката осъществи пълен обрат срещу поставената под номер 1 в основната схема и фаворитка за титлата Саманта Стоусър за крайното 5/7, 6/3, 7/6.

Двубоят на централния корт продължи повече от два часа и половина, но това само потвърждава великолепната спортна форма на Кимико Дате, която въпреки че изоставаше със сет пасив, не се отказа да преследва победата и в крайна сметка изхвърли миналогодишната носителка на трофея.

Така в опит да попадне в директния спор за титлата представителката на домакините ще се изправи срещу израелката Шахар Пеер, която по-рано днес отстрани Ивета Бенешова след победа с 2:0 сета.

В другия полуфинал една сили ще премерят тайландката Тамарин Танасугарн и поставената под номер 2 в схемата Марион Бартоли.

Всички резултати от днес:

четвъртфинали:
Кимико Дате 5 6 7
Саманта Стоусър 7 3 6
Шахар Пеер 6 6
Ивета Бенешова 2 0
Тамарин Танасугарн 6 2 6
Кай-Чен Чанг 3 6 4
Марион Бартоли 6 6
Джил Крейбас 1 2