В Кьолн ври и кипи. Очаквано, отборът е в долната част на класирането. Треньорът от Хърватия е заложен постоянно на дузпата, а играчите нервничат.

Вратарят Мондрагон напусна хотела, където отборът се готви за домакинството на Борусия Дортмунд. Той бе известен, че няма да пази и изрази по този начин недоволството си.

Треньорът го наказа, защото се е завърнал един ден по-късно от лагера на националния отбор на Колумбия. 39-годишният вратар, който спасява Кьолн години наред, не иска да бъде третиран така.

И си тръгна от хотела. От клуба побързаха да замажат случая с обяснението, че това било договорено с ръководството, за да може Мондрагон да приема факта, че няма да е първи вратар.

Преди няколко дни другата звезда на тима – германският национал Лукас Подолски заплаши, че ако нещата в клуба не тръгнат на добре, ще напусне. Той пък има проблеми с мениджъра на клуба, който не правил свястна селекция.

В тази ситуация Борусия Дортмунд се надява да измъкне по-лесно победата и за първи път от години да оглави Бундеслигата.