Световният номер 2 Новак Джокович продължава с впечатляващото си представяне в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата, завършила преди броени минути, сърбинът без особени усилия преодоля Гийермо Гарсия-Лопес с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

В първата част Ноле на три пъти проби подаването на своя опонент, докато испанецът успя да реализира едва една от трите си възможности за пробив, което на практика предреши изхода на сета.

Във втората част Лопес опита да играе по-агресивно от основната линия, пласира няколко убийствени бекхенда, но като цяло не успя да пробие отличната защита на сърбина и логично напусна надпреварата след само 66 минути игра.

Така в спор за място на финала Новак Джокович очаква победителя от двубоя между Роджър Федерер и Робин Сьодерлинг, като определено, който и от двамата да е следващия противник на Ноле ни очаква вълнуващ полуфинал.

По-рано днес, в първи мач от програмата на центрания корт на “Ки Жонг Тенис Сентър”, Анди Мъри изненадващо лесно отстрани Жо-Вилфред Цонга с 6/2, 6/2 за по-малко от час игра.

Статистика от мача Джокович – Гарсия-Лопес:

Джокович   Гарсия-Лопес
    71 1-ви сервис %          64
     4 Асове           3
     2 Двойни грешки           4
    17 Уинъри          12
    17 Непредизвикани грешки          27
   4/10 Възможности за пробив         1/3