Днешната състезателна програма на предпоследния за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Шанхай, предвижда да се изиграят четвъртфиналните сблъсъци, които определено крият в себе си доста интрига.

До момента четирима тенисисти вече са си осигурили мястото на заключителния супер турнир в Лондон, но все още има 4 вакантни квоти, битката за които се очертава да бъде изключително ожесточена.

С най-големи шансове да са сдобие с билет за английската столица в края на ноември има Робин Сьодерлинг, но именно пред “Гладиатора от Тибро” днес се очертава най-тежката задача – да се противопостави на рекордьора с титли от Големия шлем – Роджър Федерер.

Логично този сблъсък е предвиден като десерта на днешната програма, но и преди него приятелите на тениса има какво да видят в “Ки Жонг Тенис Сентър.”

В момента на централния корт играят Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга, а веднага след това сили ще премерят намиращият се във великолепна спортна форма Новак Джокович и приятната изненада до момента Гийермо Гарсия Лопес.

Испанецът е в невероятна серия с 10 победи от последните си 11 мача, а в миналия кръг буквално разпиля финалиста от Уимбълдън – Томаш Бердих.

Четвъртият полуфиналист ще бъде излъчен измежду Юрген Мелцер и Хуан Монако, като определено голямата въпросителна тук е ще съумее ли австриеца да продължи с вдъхновената си игра, която му помогна да отстрани вчера Рафаел Надал.

Програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт
   
в момента Анди Мъри
  Жо-Вилфред Цонга
   
следва Новак Джокович
  Г. Гарсия-Лопес
   
не преди Юрген Мелцер
13.00 ч. Хуан Монако
   
не преди Роджър Федерер
15.00 ч. Робин Сьодерлинг