Вече и Казахстан участва в квалификации в зона Европа. Освен другите трудности гостуващите отбори са изправени и пред още една – биологичния часовник.

Часовото време в Казахстан е тежко  - цели четири часа е разликата със Средноевропейското време. Този важен фактор сега ще опитат да игнорират германците, които утре вечер ще играят първи мач с тази страна.

„Часовата разлика не е толкова лесна за преодоляване, но предполагам, че отборът ще намери начин да се пренастрои”, коментира треньорът Йоахим Льов.

По настояване на медицинския щаб на отбора, прозорците в хотела ще бъдат затъмнени, така че играчите да могат да се наспят добре във вторник сутринта. Планът е ежедневието на тима да протича така, все едно са в Германия.

5000 километра път, смяна на климата и изкуствен терен са другите трудности, които очакват германския отбор.

Във футболно отношение мачът също не се очертава лек. Льов даде висока оценка на казашкия отбор (126-то място в световната ранглиста).

„Определено са по-добри от Азербайджан, имат голяма физическа сили, а освен това създават и положения. Олицетворяват и някои германски достойнства като дисциплина и ред. Трябва да внимаваме”, дипломатичен е треньорът на пресконференция преди срещата.