В Германия малкият клуб Майнц изуми всички като взе седем победи в седем мача, би и Байерн насред Мюнхен. Според Рууд ван Нистелрой това е невъзможно да се случи в Англия или Испания.

„В тези страни подобно нещо е почти изключено. В Испания разликата между първите щест-седем отбора и Реал е много голяма. Там или в Манчестър от 19 мача като домакин взимаш със сигурност 16 или 17”, каза нападателят на Хамбургер в интервю за списание Шпортбилд.

„В Бундеслигата никой не може да предвиди резултатите. Тук всеки мач ми прилича на финал”, очарован е той от германската среда.

Скромният старт на Хамбургер в първенството задвижва бавно, но сигурно почвата под краката на треньора Армин Фее. Ван Нистелрой е против това.

„За мен смяната на Фее изобщо не е на дневен ред. Бих посъветвал клуба да залага на дългосрочната работа. На треньора трябва да се даде време да приложи вижданията си”.

Ван Нистелрой разкри и че е мислел да се откаже от футбола покрай дългата си контузия.

„Бях на 33 и не бях играл година и половина. Казах си  - какво още искаш? Но не можеше да завърша така кариерата си. Реших, че ще опитам още веднъж и ето – стана. Сега се наслаждавам на всяка минута на терена”, завърши той.