Борусия Дортмунд би Байерн и му води с десет точки. Спортните успехи на треньора на отбора Юрген Клоп се пренасят и на зелената маса.

Вчера той подписа договор с испанската марка автомобили Сеат. Той става основно рекламно лице на компанията за Германия и ще вземе два милиона евро в следващите три години.

Сеат има нова програма на германския пазар и от януари започва да излъчва рекламни клипове в най-гледаното телевизионно време. С главен герой – Юрген Клоп.

Това е четвърти рекламен договор за него и същевременно най-големия. От всички фирми той ще получи в близко бъдеще общо 3,5 милиона евро за реклама.

В същото време известният германски треньор от близкото минало Вернер Лорант фалира. В средата на месеца имението му ще бъде дадено на обществен търг, ако дотогава не си покрие кредитите.

Лорант водеше през 90-те години с успех Мюнхен 1860, в чийто редици бе играчът на Левски Даниел Боримиров. По същото време треньорът е инвестирал много пари в спекулации с имоти в Източна Германия.

Очакванията за бум на цените в района след Обединението на Германия обаче не се сбъднаха и постепенно парите се затрили.