2010 година не изобщо годината на Балак. Нови изследвания на контузията му показаха мрачна прогноза – той няма да се върне в игра до края на полусезона.

Балак се контузи повторно преди месец след като точно се бе завърнал от друга травма, която го извади от участие в световното първенство. Там той загуби и капитанската си лента на Германия.

Според официалното изказване на клуба на играча Байер Леверкузен втората травма се е оказала по-тежка от очакваното. Той ще трябва да носи специална шина между 4 и 6 седмици.

„Лошият късмет продължава да го преследва. Това са удари по него, които е принуден да понася. Михаел трябва да го преодолее и отново да се изправи”, каза спортният директор на Байер Руди Фьолер.

По отношение мястото му в националния отбор, където той пропуска поредните важни квалификации, Балак обаче не трябва да има притеснения.

„След мачовете на националния отбор през ноември настъпва дълга пауза. След това той може отново с пълна пара да атакува”, обяви мениджърът на германците Оливер Бирхоф.