Нападателят на Хамбургер Хаоло Гереро бе осъден на 100 000 евро глоба от съд в Хамбург. В изблик на нерви миналия сезон той запрати пълна пластмасова бутилка по псуващ го фен на трибуните.

Парите ще отидат за общополезна дейност, се казва в присъдата. Освен парите обаче, играчът получи и двугодишен изпитателен срок.

„Ако в това време Гереро се провини по някакъв начин отново, той ще трябва да плати няколкостотин хиляди евро допълнително”, заяви прокурорът по делото Вилхелм Мьолерс пред вестник Хамбургер Абендблат.

Отначало адвокатите на Гереро искаха да обжалват делото, но от прокуратурата обявиха, че в такъв случай ще направят открит процес. При тази процедура нападателят можеше дори да получи затвор, поради което се отказа от оспорване.

Когато след домакинския мач с Хановер (0:0) играчите на Хамбургер се прибираха в тунел, Гереро избухна по адрес на ругаещите го и нацели с бутилка 38-годишен мъж.

Глобата е поредна за него по този случай – от клуба му взеха 60 000 евро, а от Германския футболен съюз 20 000. Като се прибавят и разноските по делото и адвокатските хонорари, то избухването на Гереро му струва досега близо 200 000 евро.