Неочаквани резултати се получиха в мачовете от днешната програма на Откритото първенство на Китай по тенис, което се провежда в Пекин и е с общ награден фонд 4 500 000 долара.

След като вчера Саманта Стоусър (4) и Светлана Кузнецова (10) напуснаха надпреварата, днес тяхната съдба споделиха Йелена Янкович (3), Агниешка Радванска (6) и Марион Бартоли (11).

Бившата лидерка в световната ранглиста Янкович бе надиграна в драматичен двубой от сънародничката си Бояна Йовановски с 2:1 сета, като младата, 18-годишна надежда на западните ни съседи достигна до тази фаза от състезанието преминавайки през ситото на квалификациите.

През целия двубой Йовановски не се поколеба да играе агресивно и въпреки че изоставаше след първата част не се отказа да търси завършващите удари, което в крайна сметка се оказа печеливша тактика и тя стигна до впечатляващ обрат – 4/6, 6/2, 6/2 след два часа и 5 минути игра.

Почти аналогичен бе развоят на срещата и между Анжелик Кербер и Агниешка Радванска, като германката изоставаше след първата част, успя да измъкне втория сет след тайбрек, а късен пробив в заключителната трета част й донесе и крайния успех.

Бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли бе категорично надиграна от Ана Иванович с 2:0 сета, като интересен факт е, че двете се срещнаха само преди седмица на турнира “Пан Пасифик” в Токио, където французойката записа разгромяваща победа с 6/2, 6/1.

Всички резултати от днес:

I кръг:
Сара Ерани  1 6 6
Шуай Пенг 6 4 1
Ана Иванович 6 6
Марион Бартоли 2 3
Шахар Пеер 6 6
Шенган Сун 1 2
Анжелик Кербер 5 7 7
Агниешка Радванска 7 6 5
Вера Душевина 6 6
Екатерина Макарова 4 4
Вера Звонарьова 6 7
Динара Сафина 4 6
II кръг:
Надя Петрова 6 7
Альона Бондаренко 3 5
Мария Кириленко 6 3 6
Хисела Дулко 2 6 2