С два гола на Бастиян Швайнщайгер Байерн измъкна победата срещу Базел с 2:1 в мач от Шампионската лига. Халфът първо вкара дузпа, а минута преди края успя да засече добре топката и да я прати до гредата във вратата.

„Имахме шансове да вкараме първи гол, но не стана, а противникът ни вкара с първия си удар във вратата. Цял сезон е така”, коментира той след срещата.

Според Швайни досега Байерн е доминирал над всичките си опоненти. В Бундеслигата обаче това не донесе успех.

„Винаги играем по-добре от противника. Не успяваме обаче да постигнем резултати. Трябва да се вкарват голове, ние не го правим и разпиляхме много точки.”

„Трябва да прецизираме нещата, тогава ще почнем и да вкарваме, и да постигаме добрите резултати. Имам голямо доверие в отбора и в начина ни на игра. Сигурен съм, че успехите идват”, оптимист е Швайнщайгер.

Стана ясно, че на полувремето снощи в съблекалнята на Байерн е имало крясъци. Но не ван Гаал, а вратарят и капитанът са взели думата.

"Бут и аз викахме и казахме на другите какво ни липсва. Треньорът намери това за правилно и ни каза: Момчета, тренираме добре цяла седмица, а после нищо не излиза. Така не може повече. Той намери точните думи", коментира капитанът Марк ван Бомел.