Нападателят на Славия Георги Христов отчита като крачка напред в кариерата си преминаването в най-стария столичен клуб.

"Много съм доволен от преминаването си в Славия. Честно да ти кажа, чувствам се страхотно. Славия е един перфектен отбор и клуб. Спокойно мога да ви кажа, че е на нивото на полския гранд Висла (Краков), в който играх до преди няколко месеца. Настоящият ми отбор има всичко -отлично ръководство, стадион, база... Всичко е наред. Много по-добре от ЦСКА например", заяви Христов пред "Меридиан Мач".

"Славия ме искаше от много време. Докато бях в Левски обаче ми казаха, че ще разчитат на мен и именно заради това не приех оферта от чужбина. След това обаче започна сезонът и бях забит на пейката. Тогава реших, че е време да приема офертата на Славия. В Левски тренирах здраво. Давах не 100, а 200 процента от себе си в тренировките. Въпреки това не получих шанс и играх само срещу Калиакра, и то като резерва".   Пловдивчанинът е доволен и от работата си с треньора на Славия Емил Велев.

"По принцип не ми е работа да коментирам треньора. Но Велев е един от най-добрите специалисти в България. Той притежава едно много ценно качество - да общува с играчите. Освен това винаги успява да се измъкне от тежки ситуации, а знаете, че в Левски имахме много такива. Той успя да направи Левски шампион след толкова много проблеми и скандали. Знаете под какво напрежение работеше той на "Герена".

Христов изрече суперлативи и за партньора си в атака, 34-годишния Николай Божов.

"Божов е класа. При него няма нищо случайно. Той не отстъпва по нищо на много от нападателите в "А" група -дори е по-добър от тях".