За да се върне бързо в националния отбор Михаел Балак опита ударно да заиграе отново след контузията си. Направи го, но бе слаб, Льов не го взе в състава на Германия и накрая пак се контузи.

Спортният директор на клуба му Байер Леверкузен Руди Фьолер обяви, че халфът може да се върне в тренировките в средата на ноември.

„Надяваме се около следата на месец ноември Балак отново да тренира с отбора. Но след новата си травма той ще играе тогава, когато се почувства 100 процента във форма”, заяви Фьолер пред вестник Ди Велт.

Около Балак се вдигна голяма олелия заради капитанската лента на Германия, която Филип Лам иска да задържи за себе си. Напрежението върху играча бе голямо и това може да е допринесло за втората травма.

Ето защо Фьолер иска да го предпази от преждевременно завръщане на терена и затова никой няма да притиска играча да се връща.

„Последните събития показаха съвсем ясно едно нещо: когато се появи, Балак пак ще бъде гледан под лупа”.

Освен Балак в Байер контузен е още и нападателя Щефан Кислинг. Фьолер обаче не вижда причина сезонните цели да бъдат променяни.

„Искаме пак да се класираме за евротурнирите. Това значи най-малко шесто място в Бундеслигата”, завърши бившият национал и треньор на Германия Руди Фьолер.