Според Отмар Хитцфелд неговия бивш футболист и сега колега Торстен Финк е подходящ да поеме Байерн. Двамата изкараха доста години заедно в Мюнхен.

„Убеден съм, че той може да стане един добър треньор на Байерн. Има нужните манталитет, самочувствие и е здраво стъпил на земята. В Базел доказа, че може да се справя добре и с ролята на фаворит”, каза големият стратег в интервю за списание Шпортбилд.

42-годишният Торстен Финк успя още в първата си година като треньор на швейцарския Базел да спечели дубъл. Сега отборът е в групата на Байерн в Шампионската лига и техен следващ съперник.

„Според мен Базел може да постигне нещо в тази група – второто място не е нереалистично. Отборът играе нападателен и атрактивен футбол – също както и Байерн при ван Гаал”, продължи Хитцфелд.

Като треньор на националния отбор на Швейцария (наш съперник в квалификационната група за европейското) той има договор до лятото на 2012 година. И няма амбиции да поема Германия.

„Това не е тема пред мен. Освен това съм сигурен, че Йоахим Льов още десет години ще тренира националите. Освен ако не се откаже след първата си титла. Тогава и Торстен Финк може да го наследи”, лансира Хитцфелд своя любимец.