Треньорът на Байерн Луис ван Гаал изненада всички, като обяви, че го е страх от новия нападател на Вердер Марко Арнаутович. След като се наби в очите с поредица изцепки, младокът влезе в час.

„Надявам се да не играе. Но ме е страх, че ще играе. Той е психически силен, играе добре и с двата крака. Хитър играч, който има и добра техника”, възхитен е иначе пестеливият на похвали холандец.

Арнаутович излиза титуляр за Вердер в Мюнхен днес. Той ще играе на мястото на контузения Клаудио Писаро.

„Обичам да играя срещу големи отбори. Надявам се да вкарам на Байерн. Отиваме там, за да бием, но ако мача завърши наравно, и това е добре”, не страда от липса на самочувствие нападателят.

Днес в състава на Вердер най-вероятно ще се появят и другите нови играчи. Микаел Силвестре ще замени контузения в окото Пер Мертезакер, а бразилецът Уесли ще дебютира в халфовата линия.

Вердер играе традиционно успешно в Мюнхен - Байерн няма вече пет години домакинска победа срещу тях. Любопитно е, че при последния успех на баварците (2005, 3:1) Клозе вкара за Вердер, а Писаро за Байерн. Сега двамата са сменили фланелките.