През лятото Ливърпул искаше да вземе Марио Гомес от Байерн. Президентът на клуба Ули Хьонес обаче обяви, че било абсурд да преотстъпят нападателя.

„Можеше да говорим с Ливърпул, ако искаха да го купят. Те обаче са свършени финансово. Банките не им дават вече пари. Изобщо в света останаха малко клубове с пари. Ман Сити е един от тях, но те пък не могат да купят сто играча”, обяви той.

Според него едва след втората година един клуб трябва да реагира, ако даден играч не върви добре. Така че оставането на Гомес  в Байерн е правилно.

Хьонес посъветвал капитанът на Германия Михаел Балак да се откаже от националния отбор.

„Казах му го като приятел, но той не ме послуша. Щеше да си спести много напрежение. Но сега, след всичко което се изля върху него, го разбирам, че иска да се върне в отбор”, каза Хьонес пред Билд.

Той разкри, че Байерн е искал преди време Сами Кедира от Щутгарт. Той направи име на световното първенство, после бе продаден в Реал. Треньорът обаче не го искал в отбора.

„Имахме интерес, но ван Гаал каза, че всъщност Кедира му трябва. Имали сме си Алаба за този пост. Е, да дадем 15 милиона, а той после ще си пуска Алаба. Докато ван Гаал ни е треньор, ще си сменим трансферната политика”, коментира Хьонес.

Според него ван Гаал ще остане и след изтичането на настоящия си договор треньор на Байерн.