Довечера Германия приема Азербайджан в квалификация за Евро 2012. Германският треньор на гостите Берти Фогтс обаче е притеснен.

 

Играчите му са в лошо физическо състояние. Постенето и нередовното хранене по време на Рамадана е изцедило силите на азерите. Освен това и защитата е лишена от титуляри. А точно там ще падна тежестта на мача за гостите.

 

„Точно срещу Германия ще ни липсват двамата важни вътрешни защитници – Левин и Абушев. Освен това и топ-нападателя ни Джавадов не е във форма”, споделя Фогтс пред списание Кикер.

 

Вагив Джавадов  изкара известно време в холандския шампион Твенте, но сега се върна в Азербайджан, за да играе за ФК Баку.

 

По-голямата част от националите са играчи на Карабах, които бяха отстранени от Борусия Дортмунд от турнира Лига Европа. Това е и отборът с най-много местни футболисти в Азербайджан.

 

„За мен Германия има най-добрия отбор в света, който за съжаление не взе титлата. Нашата цел е да загубим възможно по-малко”, каза Фогтс на пресконференцията преди мача.

 

63-годишният Берти Фогтс беше треньор на Германия през 90-те години на миналия век и спечели европейската титла през 1996 година.