Водачката в схемата Каролин Возняки продължава победния си ход на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк и вече си осигури място сред най-добрите осем в надпреварата.

В очаквания с огромен интерес сблъсък от четвъртия кръг, определян от мнозина като “финал преди финала” датчанката срази с 2:0 сета бившата номер 1 и шампионка от 2006г. Мария Шарапова, в отделните части 6/3, 6/4.

Мачът на “Артър Аш Стейдиъм” предложи истинска битка между две от най-убедителните състезателки до момента в турнира и началото напълно оправда очакванията за стойностен сблъсък, но огромното напрежение си каза думата и в третия гейм Шарапова допусна три двойни грешки довели до ранен пробив в полза на Возняки.

Въпреки че малко по-късно рускинята успя да върне пробива и да намали изоставането си (за 3/4) датчанката все пак взе своето след два поредни гейма в своя полза.

Във втората част Шарапова значително повиши агресивността си от основната линия, но Возняки се защитаваше превъзходно и двете сътвориха поредица от запомнящи се разигравания до ключовия седми гейм, когато слабостта на рускинята отново се прояви и тя буквално подари подаването си на своята опонентка, а с това и крайния изход от двубоя.

Така за влизане на полуфиналите Каролин Возняки ще спори с Доминика Цибулкова, която по-рано снощи отстрани друга представителка на Сборная – Светлана Кузнецова с 2:0 сета.

Резултати:

жени
осминафинали:
Доминика Цибулкова 7 7
Светлана Кузнецова 5 6
Вера Звонарьова 6 6
Андреа Поткович 1 2
Кая Канепи 0 7 6
Янина Викмайер 6 6 1