Днес състезателната програма на Откритото първенство на САЩ по тенис предвижда да се изиграят първите осминафинални сблъсъци, както при дамите, така и при мъжете.

Първи на “Артър Аш Стейдиъм” ще излязат шампионката от 2004г. и финалистка от 2007г. Светлана Кузнецова и противничката й от Словакия Доминика Цибулкова, а веднага след това сили ще премерят представителят на домакините Марди Фиш и световният номер 3 Навак Джокович.

Изключително интригуващ се очертава последния двубой от дневната сесия, определян от мнозина като финал преди финала при дамите, в който са замесени поставената под номер 1 Каролин Возняки и бившата номер 1 в света Мария Шарапова.

До момента двете демонстрират отличен тенис и записаха най-убедителните победи в турнира (с по 6/0, 6/0), а балансът от преките им сблъсъци помежду им е 2:0 в полза на рускинята.

Андреа Петкович срещу Вера Звонарьова е първият сблъсък от вечерната сесия, а гвоздеят на програмата разбираемо е мачът на 5-кратния шампион Роджър Федерер срещу левичаря от Австрия Юрген Мелцер.

На “Луис Армстронг” ще се състои изцяло френският двубой между Ришар Гаске и Гаел Монфис, както и срещите на Кая Канепи и Робин Сьодерлинг, съответно срещу Янина Викмайер и Алберт Монтанес.

Програмата за днес: (Приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг
18.00 ч. Светлана Кузнецова 18.00 ч. Ришар Гаске
  Доминика Цибулкова   Гаел Монфис
не преди Марди Фиш следва Кая Канепи
19.30 ч. Новак Джокович   Янина Викмайер
следва Каролин Возняки следва Робин Сьодерлинг
  Мария Шарапова   Алберт Монтанес
2.00 ч. Вера Звонарьова
  Андреа Петкович
следва Роджър Федерер
  Юрген Мелцер