Треньорът на Германия Йоахим Льов е убеден, че отборът му може да започне да печели титли. В последното десетилетие германците бяха два пъти втори и два пъти трети на големите форуми.

 

„Ако отборът ни продължи да се развива по-такъв начин, то той може да печели титли. Искам да вкарам в него още млади играчи, както през последните две години”, обяви той в разговор с вестник Билд ам Зонтаг.

 

Новите имена, които ще бъдат изпробвани най-вече в приятелския мач с Швеция през ноември, са Марко Ройс от Гладбах, Марио Гьотце и Матс Хумелс от Дортмунд, както и Бенедикт Хьоведес от Шалке.

 

Йоахим Льов обяви, че продължава да разчита твърдо на Михаел Балак. Той не го повика за първите две квалификации, тъй като не е във форма след травмата си.

 

„Винаги казвах, че Михаел Балак остава нашия капитан, така се бях разбрал с него. Беше ясно, че няма да се отказва от националния отбор. Та той е направил много за Германия, има почти сто мача”, твърд е вече треньорът.

 

„Искам да развивам отбора. При това с Балак, но той трябва да си върне старата форма. Балак е амбициозен, ще влезе в конкуренция, а с това ще отговори и на важния съревнователен принцип”, заключи Йоахим Льов.