Двукратният полуфиналист Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, което се провежда  на кортовете на “Националния тенис център Били Джийн Кинг” в Ню Йорк.

След трудното си начало на старта на кампанията срещу сънародника си Виктор Триоцки, световният номер 3 постепенно започна да напипва ритъма си на игра и късно снощи с лекота преодоля представителя на домакините Джеймс Блейк с 3:0 сета, в отделните части 6/1, 7/6, 6/3.

Ноле влезе изключително концентрирано в срещата и само за двадесетина минути игра си осигури комфортен аванс от 5/0, който му бе повече от достатъчен да запише първата част в своя актив.

Във втория сет, подкрепян изцяло от трибуните, Блейк заигра значително по-равностойно, поизчисти непредизвиканите грешки и дори поведе с пробив, но сърбинът успя реализира рибрейк и да докара нещата до тайбрек, в който след 7:4 се приближи само на крачка от крайния успех.

Той стана факт след като Джокович безпроблемно се наложи и в трети сет и след само 104 минути игра сложи точка на спора, което го изпрати в следващата фаза от надпреварата срещу друг американец – Марди Фиш.

Останалите резултати:

мъже
III кръг:
Марди Фиш 4 6 6 1 6
Арно Клеман 6 3 4 6 3
Юрген Мелцер 7 6 6
Хуан Карлос Фереро 5 3 1
жени
III кръг:
Вера Звонарьова 6 7
Александра Дюлгеру 2 6
Доминика Цибулкова 6 6
Лоурдес Домингес 0 1
Светлана Кузнецова 6 6
Мария Кириленко 3 4