Програмата от шестия ден на Откритото първенство на САЩ по тенис предвижда да се изиграят някои доста любопитни сблъсъка от третия кръг на надпреварата, в които са замесени топ фаворитите за титлата, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на “Артър Аш Стейдиъм” ще открият неубедителната до момента Йелена Янкович и естонката Кая Канепи, а веднага след този двубой една срещу друга ще се изправят приятната изненада на домакините Беатрис Капра и шампионката от 2006г. Мария Шарапова.

Последният двубой от дневната сесия на най-големия корт във Флашинг Медоус ще ни представи 5-кратния шампион Роджър Федерер и 109-ия в световната ранглиста Пол-Анри Матьо.

До момента двамата са се срещали общо 4 пъти в официални мачове от календара на АТР, като французинът има спечелен само един единствен сет и то на землена настилка – през 2009г. на Ролан Гарос.

За вечерната сесия организаторите са предвидили двубоите на Джеймс Блейк и Новак Джокович, както и изцяло руския сблъсък между Светлана Кузнецова и Мария Кириленко.

На “Луис Армстронг” също ни очакват интересни срещи, като например тази между Арно Клеман и Марди Фиш, а също така и Вера Звонарьова срещу Александра Дюлгеру.

Програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг
18.00 ч. Йелена Янкович 18.00 ч. Робин Сьодерлинг
  Кая Канепи   Тимо Де Бакер
следва Мария Шарапова не преди Каролин Возняки
  Беатрис Капра 19.30 ч. Юнг-Ян Чан
следва Роджър Федерер следва Арно Клеман
  Пол-Анри Матьо   Марди Фиш
2.00 ч. Новак Джокович следва Александра Дюлгеру
  Джеймс Блейк   Вера Звонарьова
следва Светлана Кузнецова   Грандстен
  Мария Кириленко 18.00 ч. Гаел Монфис
  Янко Типсаревич
следва Пати Шнидер
  Янина Викмайер
следва Юрген Мелцер
  Х. К. Фереро