Драмата около капитанската лента на Германия намира развръзка. Според сериозното списание Кикер треньорът Йоахим Льов ще върне поста на Михаел Балак.

 

Само че при положение, че играчът навлезе във форма и стане пак годен за националния отбор. Дотогава капитан остава Филип Лам.

 

„Искам първо да говоря с двамата, а и с другите в отбора. Балак искаше много да го викна на този лагер, но сам вижда, че не е във форма”, коментира Льов, който утре събира националите.

 

Така срещу Белгия и Азербайджан капитан ще бъде Лам. На Балак му остава месец време, за да опита да си върне формата отпреди контузията. През октомври са следващите квалификации на Германия.

 

Отсъствието му е и шанс за новия играч на Реал Сами Кедира. Той ще има още два мача на разположение, за да се утвърди заедно с титуляра Швайнщайгер в дефанзивната халфова линия.

 

Точно там, където играе и Михаел Балак, който вчера бе освиркван от феновете на неговия Байер Леверкузен при историческото домакинско поражение от Борусия Мьонхенгладбах с 3:6.