Борусия Дортмунд спечели с 3:1 гостуването си на Щутгарт. С голове още преди почивката те решиха бързо срещата в своя полза.

 

След като и двата отбора паднаха с по два гола в първия кърг от Бундеслигата, а след това се класираха с победи навън за групите на Лига Европа, днес Дортмунд започнаха по-добре мача и още в 5-ата минута поведоха след като Буларуз отклони центриране на Шмелцер в собствената си врата.

 

Последваха минути на игра между двете наказателни полета. Това продължи до 26-ата минута, когато Лукас Бариос покачи на 0:2. Футболистите на Щутгарт съвсем се объркаха и след още десет минути на таблото светна 0:3, голмайстор Гьотце, с глава.

 

Полувремето завърши с мощни освирквания от трибуните – загубата се очертаваше ясно на привържениците на домакините, чийто любимци правеха груби индивидуални грешки.

 

След почивката вратарят на Щутгарт Улрайх, който наследи поста от Йенс Леман, направи силни спасявания. Вайденфелер на вратата на Дортмунд също се представи добре в 63-ата минута, когато отби шут на Какау – първото чисто положение на домакините.

 

Шест минути след това Какау все пак се възползва от вдигане на Кузманович и вкара почетния гол за Щутгарт. Последваха силни минути за тях, но пак Улрайх бе този, който всъщност ги спаси и от по-убедителна загуба.