Германия ще започне квалификациите за Европейското първенство през 2012 година без капитана си Михаел Балак. Групата за първите мачове ще бъде обявена утре, но чрез авторитетното списание Кикер новината се появи още днес.

 

Треньорът Йоахим Льов не е доволен от нивото на подготовка на Балак, който е в игра едва от седмица след тримесечна контузия. Халфът се стара много именно за да попадне в групата за мачовете с Белгия и Азербайдажан, но физическата подготовка е изостанала.

 

Треньорът на Байер Леверкузен Юп Хайнкес също остави Балак на самостоятелна подготовка и не го взе за протоколния реванш в Симферопол срещу Таврия за Лига Европа.

 

Балак се бори за капитанската си лента в националния отбор, който уж временно бе дадена на Филип Лам за времето на Мондиала в Южна Африка. Бекът на Байерн иска обаче да я задържи.

 

С това си решение треньорът Льов печели време и оставя въпроса за капитанската лента отворен, поне докато Балак не е напълно във форма и бъде повикан за следващите мачове на Германия.

 

Играта на нерви продължава, но кредитът на доверие към Балак от страна на треньора не изглежда голям. Тези дни ще има среща между двамата.