След като Бастиян Швайнщайгер загатна, че може да изкара цялата си кариера в Байерн, сега е десният бек Филип Лам намекна, че очаква още дълги години да остане в Мюнхен.

 

„Със сигурност през този сезон ще проведем разговори за изтичащия ми през 2012 година договор. Предполагам, че клубът ще ме потърси. Мога да си представя да подпиша дългосрочно”, каза той пред вестник Билд.

 

Искащият капитанската лента на Германия от Балак футболист очевидно се надява и на подобрение на финансовите условия. Спортната визия обаче също е добра.

 

„В следващите години с Байерн като играч искам да играя за международните титли. Тука възниква нещо голямо и аз искам да присъствам”, каза Лам.

 

„Байерн е моят роден клуб, дойдох тук на 11 години. Никога в клуба не се е работело толкова педантично както сега с треньора Луис ван Гаал. Това е най-доброто трениране, което някога съм виждал”, въодушевен е защитникът.

 

26-годишният Филип Лам е в Байерн от 1995 година, като за две години е преотстъпен на Щутгарт, където дебютира в Бундеслигата. За Байерн той натрупа 139 мача в първенството (и още 53 за Щутгарт).

 

Той има 71 мача за Германия и бе капитан на страната си на Световното първенство в Южна Африка.