Вердер ще играе отново в Шампионската лига. Германците загубиха след продължения с 3:2 от Сампдория, но след победа с два гола от първия мач в Бремен си осигуриха триумфа.

 

„А, това загуба ли беше? Е, добре – тогава е възможно най-хубавата загуба, която може да си представи човек. Разликата в пари с Лига Европа е десет милиона евро и щяхме да се върнем назад в развитието си, ако бяхме пропуснали тези приходи. Драматургията беше на ниво”, каза спортният директор Клаус Алофс.

 

Вердер губеше до добавеното време с отчайващото 3:0, но спасителен гол на Розенберг ги върна в мача. В продълженията германците бяха пълни господари на терена и разсипаха изтощените физически италианци, които имаха късмет да вземат дори почетната победа.

 

Във Вердер са специалисти по драмите с щастлив край. В края на 80-те години те сътвориха чудо срещу източногерманските си братя от тогавашното ГДР Динамо Берлин като във втория мач върнаха загуба с три гола и се класираха напред.

 

В Шампионската лига през 90-те години пък те сътвориха един от най-сензационните обрати. В груповата фаза при едно домакинство срещу Андерлехт те губеха с 0:3 в 66-ата минута, но след това вкараха пет гола за историческа победа.

 

„наложихме се срещу силен противник, значи сме готови за Шампионската лига. Изглежда обаче все трябва да успяваме по-най атрактивния начин”, коментира треньорът Томас Шааф.